助学站·长沙成人高考网

:提供长沙成考高升专、长沙成考专升本考前辅导成绩查询录取查询及长沙成考网上报名入口!

当前位置:首页>成考辅导 >高起点 >英语

2022年成人高考高起点英语试卷1(基础练习题)

来源:助学站-湖南成人高考网 浏览次数:2262 发布时间:2021-12-04
  • 2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

Ⅰ. Phonetics (10 points)

Directions:

In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

1.A. club B. tomb C. comb D. climb

2.A. food B. cool C. school D. flood

3.A. town B. how C. down D. snow

4.A. each B. peach C. break D. deal

5.A. hear B. fear C. dear D. wear

6.A. receive B. friend C. field D. piece

7.A. question B. notion C. exception D. vocation

8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact

9.A. where B. what C. whose D. white

10.A. switch B. hatch C. character D. match

Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)

Directions:

There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.

A. just has got married B. has just married

C. was just married D. has just got married

12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.

A. had to B. have to C. has to D. must have to

13. Rarely _______ so difficult a problem.

A. she could have faced with B. could have she faced with

C. she could have been faced with D. could she have been faced with

14. ______ a dog on the road, the car stopped.

A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing

15. I asked my teacher _______.

A. what courses should I take B. should I take what courses

C. I should take what courses D. what courses I should take

16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.

A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right

17. There aren’t many pandas ________ in the world today.

A. alive B. living C. lively D. lived

18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.

A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them

19. It _______ to me that he was jealous.

A. happened B. took C. occurred D. felt

20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.

A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated

21. Please ______ me at the station on time.

A. meeting B. to meet C. meet D. met

22. _______ “hello”, he reached out his hand.

A. Said B. Saying C. To say D. Say

23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.

A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended

24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.

A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that

25. Please telephone me half an hour _______.

A. in charge B. in advance C. in time D. in front

26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.

A. are B. is C. are being D. is being

27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.

A. refer B. suggest C. recommend D. propose

28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.

A. reported B. reports C. has been reported D. has reported

29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.

A. as B. so as to C. so that D. so as

30. His report on the space exploration was really ________.

A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly

31. Your chair needs _______.

A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair

32. I hate to see papers _______ in pencil.

A. writing B. to write C. written D. write

33. The job made her dependent _______ her husband.

A. on B. from C. of D. to

34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.

A. had made B. made C. is making D. has made

35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.

A. catch B. accept C. take D. listen

36. _______determines a good meal varies from country to country.

A. What B. That C. It D. Which

37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.

A. pleasure B. entertainment C. company D. defence

38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.

A. us going B. we are going C. to go D. our going

39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.

A. run away with B. run down C. run off D. run out of

40. It was in 1930 _______ he became a university student.

A. when B. that C. which D. and

41. I am very _______ to you for your help.

A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks

42. You _______ go now. It’s very late.

A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather

43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.

A. it B. this C. there D. which

44. Why not _______ me earlier?

A. to tell B. tell C. telling D. told

45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.

A. more better B. as well as C. much better than D. more better than

46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.

A. happened to B. led up C. resulted in D. set up

47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.

A. similar B. equal C. compared D. corresponding

48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.

A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying

49. I had hardly sat down _______ he stepped in.

A. when B. that C. until D. after

50. In his time he enjoyed a reputation _______.

A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart

C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart

参考答案

Ⅰ. Phonetics

1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A

8.B 9.C 10.C

Ⅱ. Vocabulary and Structure

11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A

18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A

25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B

32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D

39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C

46.C 47.B 48.A 49.A 50.B

了解更多“2022年成人高考高起点英语试卷1(基础练习题)”相关内容, 请关注助学站-湖南成人高考网官方微信公众号,湖南最新成考资讯提前知晓!助学站-湖南成人高考网发布湖南成人高考考试资料、湖南成人高考最新资讯、成绩查询、录取分数线等讯息,为全国考生提供免费成人高考咨询服务!

更多内容,请关注助学站-湖南成人高考网官方微信(微信搜索 "助学站")或扫描左边的二维码关注

转载请注明:文章转载自 助学站-湖南成人高考网 [www.zhuxuezhan.com]
本文标签: 成人高考高起点英语    成人高起点英语   
本文地址:http://changsha.zhuxuezhan.com/news/show-528.html

【声明】本文内容系助学站-湖南成人高考网编辑,未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

延伸阅读
高起点英语成考辅导
湖南成人高考网上报名
  • 若报名遇到问题,请联系老师:0731-82272864

湖南成人高考推荐信息

测一测
看您适合哪种学历?

1.您目前的学历?

2.您想考取的层次?

3.您更偏向哪种学习方式?

免费咨询

成考专升本>>

长沙成考本科

成考报考入口

长沙成考费用

成考报名时间

成考报名条件

初中学历升本科

免费通话